sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Simulaatiopelejä

En ole mikään tietokonepelien suurin fani. Oikeastaan ainoa peli mitä olen pelannut on SIMS ja siinäkin pääasiassa tykkään rakentaa ja sisustaa taloja, en niinkään ohjata Simien elämää.

Kaverin suosittelemana kuitenkin kokeilin Tropico 6 peliä ja tykkäsin siitä hirveästi.

Ja nyt käytin korona-aikaa tekosyynä hankkia niinikään kaverin suositteleman Cities: Skylines pelin ja tämä on ehdoton suosikki tähän asti. Olen ensimmäistä kertaa elämässä koukussa tietokonepeliin 😕😕😕 Tiedän ainakin mitä teen kohta alkavan loman 😀😀😀

Pelisarjan ideana on luoda perhe, josta pelaajan kuuluu huolehtia. Jokaisen pelihahmon perustarpeet (kuten nälkä ja sosiaalisuus) pitää täyttää. 

Pelissä ohjataan banaanivaltiota kylmän sodan taustaa vasten. Peli on satiiri, joka keskittyy pienelle Karibian saarelle, jota pelaaja ohjaa diktaattorina (El Presidente). Peliä on kuvailtu  kaupunginrakennuspelinä, jossa on poliittinen näkökulma.


Pelissä rakennetaan kaupunkia ja ylläpidetään sitä. 

Pelaaja aloittaa pelin 2 × 2 kilometriä suuruiselta maalohkolta, jolle tulee moottoritieliittymä. Pelaaja saa myös hieman aloitusrahaa. Tehtävänä on lisätä maa-alueelle katuja sekä asuin-, teollisuus- ja kauppa-alueita, ja niiden lisäksi peruspalveluita kuten energiantuotanto, viemäröinti ja jätehuolto. Toimenpiteet rohkaisevat ihmisiä muuttamaan kaupunkiin ja tarjoavat heille töitä. Kun väestö kasvaa, pelaaja saa käyttöönsä uusia kaupunkia parantavia investointeja, kuten kouluja, paloasemia, poliisiasemia, terveydenhoidon tiloja, jätehuoltojärjestelmiä ja liikenneratkaisuja.

1 kommentti:

  1. Heh.. Arvasin että jäät koukkuun :) :) toivoo: toinen koukussa oleva

    VastaaPoista

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓