torstai 4. tammikuuta 2018

Uusi vuosi

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin tahmeasti. Sen lisäksi että työttömyys masentaa niin olen tämän viikon kärsinyt jostain syystä hirveistä pää- ja niskakivuista :( En tiedä mistä johtuu.. Olen yrittänyt liiikkua ja varsinkin venytellä mutta niskassa on silti ihan hirveät krampit. Kai se reagoi siihen että jäin töistä pois vaikka luulis että siivoustyö olis niskalle pahinta mahdollista. Sen ymmärtäisin jos alaselän kivut pahenis toimettomana ollessa.

Tänäkin vuonna tein "uudenvuodenlupauksen" tai oikeastaan vain tavoitteen. Mutta tänä vuonna päätin olla ottamatta mitään painonpudotus tavoitteita. Yritän liikkua joka päivä niin paljon kuin sen päivän fyysinen- ja henkinen terveys mahdollistaa mutta en rupea juokseen vaa´alla..
Sen sijaan otin nyt työttömäksi jäämisen kunniaksi tavoitteeksi menojen karsimisen. Mulla ei ole sellaista ongelmaa (onneksi) että mitään tavaraa tai vaatetta ostelisin hirveästi. Toki joskus tulee tehtyä aika tarpeettomia heräteostoksia. Mutta ruokakauppalaskua saisin varmaan pienennettyä ainakin puolella, ellen enemmänkin jos suunnittelisin tarkemmin ennen kauppaan menoa mitä oikeasti tarvin. Mulla nimittäin tulee hirveästi ruokahävikkiä kun ostan liikaa ruokaa "varalta" tai kun on"tarjouksessa" tai pääasiassa sen takia että menen kauppaan ilman minkäänlaista listaa ja sitten vaan haalin hyllyltä jotain. Teen myös ihan liian isoja määriä ruokaa yhdelle ihmiselle. Yleensä syön 2-3 päivää yhtä ruokaa ja senkin jälkeen saattaa puolet mennä roskiin.
Joten nyt ajattelin tänä vuonna yrittää suunnitella kauppalistoja ja käydä kaupassa harvemmin ettei tule haalittua sitä ylimääräistä. Se varmasti auttais myös siihen painonpudotukseen vaikken sitä tavoitteeksi ottanutkaan :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓