maanantai 19. helmikuuta 2018

AL: Ulkomaisten siivoojien käytöstä paljastui karuja puutteita – Yllätystarkastusten kohteina ravintoloita, kauppoja, kouluja ja metroasemia

https://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaisten-siivoojien-kaytosta-paljastui-karuja-puutteita-yllatystarkastuksissa-kohteena-ravintoloita-kauppoja-kouluja-ja-metroasemia-200756444

Ulkomaisen työvoiman käytöstä löytyi paljon laiminlyöntejä työsuojeluviranomaisten yllätystarkastuksissa.
Työsuojeluviranomaiset tekivät viime vuonna 60 yllätystarkastusta eteläsuomalaisiin ravintoloihin, kauppoihin, kouluihin ja metroasemille. Ongelmia paljastui joka kolmannesta paikasta.
Seitsemästä kohteesta löytyi ulkomaalainen työntekijä, jolla ei ollut työnteko-oikeutta Suomessa. Tämän lisäksi kahdessatoista kohteessa oli epäselvyyksiä työehdoissa, tai viranomaisille syntyi epäily pimeästä työnteosta.
–Pimeän työn epäily heräsi esimerkiksi silloin, jos työntekijä ei osannut nimetä työnantajaansa tai kertoi tulleensa vain auttamaan kaveria, kertoo tarkastaja Niina Ahonen Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedotteessa.
Osa ulkomaisista työntekijöistä kertoi, että heidän peruspalkkansa oli alle työehtosopimuksen minimin, tai iltalisiä ei maksettu. Työntekijöiden kertomusten perusteella tehtiin tarkastuksia siivoojien työnantajayrityksiin.
Yllätystarkastuksista kerrottiin aina siivoustyön tilaajille. Vakavista tapauksista ilmoitettiin poliisille. Työsuojeluviranomaiset aikovat jatkaa siivouskohteiden yllätystarkastuksia tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓