perjantai 6. huhtikuuta 2018

IS: Takaisku eutanasian hyväksymiselle – valio­kunta ehdottaa kansalais­aloitteen hylkäämistä

😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005631482.html?ref=rss

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ehdottaa eutanasian laillistamista koskevan kansalaisaloitteen hylkäämistä.
Sosiaali- ja terveysvaliokunta on saanut valmiiksi mietintönsä kansalaisaloitteesta eutanasian laillistamiseksi.

Valiokunnan ehdotuksen mukaan eduskunta hylkää kansalaisaloitteeseen sisältyvän ehdotuksen eutanasian laillistamiseksi Suomessa.

Valiokunta edellyttää mietinnössään, että valtioneuvosto asettaa laajapohjaisen asiantuntijatyöryhmän selvittämään elämän loppuvaiheen hyvää hoitoa, saattohoitoa ja eutanasiaa koskevia sääntelytarpeita, ja tarvittaessa antaa eduskunnalle ehdotukset lainsäädännön muutoksiksi.

Valiokunnan mielestä on selvitettävä, tarvitaanko uutta sääntelyä tai muita toimenpiteitä parantumattomasti sairaan potilaan hyvän hoidon ja itsemääräämisoikeuden toteutumiseksi elämän loppuvaiheessa.

Valiokunnan lausunto oli yksimielinen.

– Kävi selväksi, että tästä asiasta tarvitaan perusteellista eettistä ja lainsäädännöllistä selvitystyötä. Tämän pohjalta on sitten otettava kanta eutanasian tarpeellisuuteen Suomessa. Valiokunnan kuulemiset osoittavat sen, että Suomessa on varmistettava huolellisemmin kuolevan ihmisen oikeuksien toteutuminen, niin hyvän hoidon kuin itsemääräämisen suhteen, valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd) totesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓