lauantai 26. tammikuuta 2019

IL: "Kuin kaasupolttimella poltettaisiin jalkaa lonkasta varpaisiin asti" – Päivi ja Kari kertovat, miksi he tarvitsevat pahamaineisia opioideja

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/e6dafb3a-2cfa-4dc2-80bf-4626e7865a8e

Erikoislääkärin mukaan opioideja myönnetään turhan lepsusti ja jotkut käyttävät niitä vailla todellista tarvetta. Kipupotilaat pelkäävät, että opioidikohu vie vahvat kipulääkkeet myös niiltä, jotka niitä oikeasti tarvitsevat.

Kun espoolaisen Päivi Kankaan, 47, selkäkivut ovat pahimmillaan, ne vievät koko toimintakyvyn. Kumartuminen ei onnistu ja hermosärky säteilee selästä varpaisiin saakka. Etenkin pitkään istuessa jalka puutuu.
– Jatkuva kipu on kammottavaa. Tuntuu, ettei elämisestä eikä mistään tule yhtään mitään.
Kankaan kivut alkoivat parikymppisenä sen jälkeen, kun hän loukkasi ristiselkänsä liukastuttuaan jäisissä rappusissa. Raskas ruumiillinen työ pahensi kipuja. Kankaan mukaan avun saaminen oli vaikeaa.
– Kävin lääkärissä, mutta kipuja ei otettu tosissaan. Kävin kiropraktikolla ja söin särkylääkkeitä, jotka eivät auttaneet.
Vuosien vastaanottorumban jälkeen eräs lääkäri määräsi Kankaalle opioideja. Hänestä tuli yksi niistä yli 42 000 suomalaisesta, jotka näitä pahamaineisia lääkkeitä syövät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓