torstai 30. kesäkuuta 2016

Kausi

Kipu ja masennuskausi jatkuu. Tulee nukuttua vähän ja huonosti. Kaikki masentaa ja ahdistaa. Viime vuoden muistot tulee mieleen väkisinkin. Viime vuonna tähän aikaan oli menossa yksi elämäni raskaimmista ajoista. Inkun terveys meni kovaa vauhtia alas ja mulla petti stressin takia oma terveys. Välillä huimas niin että jouduin käveleen seiniä pitkin. Kotona ollessa katse oli koko ajan koirassa kun yritin etsiä viitteitä kivuista tai muusta. Silloin harvoin kun oli pakko lähteä kotoa pois niin mietin koko ajan että jos Iines kaatuu tai tippuu yksin ollessaan. Se oli hirveää aikaa. Olla yksin kipeenä kipeän koiran kanssa. Ei ihme että se Inkun kuolema aiheutti aluksi niin hirveän helpotuksen tunteen. Suru tuli vastan parin viikon päästä eutanasiasta.

Paskahattu sentään vie vähän ajatuksia muualle. Se täyttää huomenna vuoden. Oikeaa päivää ei tiedetä mutta heinäkuun alussa syntynyt niin juhlitaan nyt sitten ensimmäinen päivä :P En ole ainakaan vielä mitään sille hankkinu. Se on niin hirveä tuholainen että mitään se ei ainakaan ansaitse.

Pari päivää olen tehnyt lattioiden (ja muunkin kämpän) perusteellista pesua kun löysin lattialta kaksi toukkaa ja nyt niitä vilistää mun silmissäni koko ajan. Mulla on niin pieni kämppää että lattiat sais kyllä päivässäkin mutta kun en tän selän kanssa uskalla kaikkein painavimpia huonekaluja siirtää niin täytyy tehdä osissa. Olen nyt siivonnu niitä paikkoja mihin pääsen helposti ja täytyy muut ottaa sitten kun saan apua :P


tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kipuja

Kipujen suhteen erittäin rankka viikko takana. Tänään ensimmäinen vähän helpompi päivä kun pystyin käymään jopa lenkillä. Lonkka on ollut todella kipeä ja eri puolilla selkää on kramppimaisia kipuja, varsinkin öisin niin ettei pysty nukkuun missään asennossa. Sen lisäksi tuntuu että leukakin olisi taas kipeämpi mutta en tiedä ruokkiiko selän kivut vain muita kipuja.

Kissan 1-vuotissynttärit lähestyy ja sillä on taas uhmaikä. Noin viidestoista. Öisin juostaan pitkin seiniä ja kiipeillään verhoissa. Tapetit saa kyytiä. Mutta kaikkea syytä ei voi kissan niskaan laittaa. Sillä on hirveästi energiaa mutta mulla ei ole ollut paljon itsellä voimia sitä leikittää.


perjantai 17. kesäkuuta 2016

Malachi on todella onnekas kun en ole kykenevä satuttaan eläimiä. Välillä voisin kuristaa sen.


perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tässä maailmassa on vain yksi eläin jota vihaan...

ja se on lokki.. Enkä sitäkään vihaa kuin tähän aikaan kun ne käy päälle kotiovella. Mulla ei ole luontaista kykyä pelätä eläimiä. En pelkää koiria, isoja eläimiä, pieniä eläimiä, matelijoita, hyönteisiä.. Vain ihmisiä ja hieman lintuja. Olen kyllä kaverin papukaijaa pitänyt olalla ja se oli ihan ok mutta jotenkin kun ne lähtee lentoon niin tulee sellainen epämiellyttävä olo. Ja noita lokkeja pelkään ihan todenteolla. Se on niin kamalaa kun ne monta kertaa tulee vauhdilla kohti ja pari kertaa on osunut. Kerran lokki rupes repiin hiuksia. Nykyään menen jo melkein paniikkiin kun kuulenkin lokin äänen. Nyt niillä on 3 pesää eripuolilla tän taloyhtiön pihaa. Jos haluan lähteä kotoa tai tulla kotiin niin joudun ohittaan vähintään yhden pesän :( :( En tykkää.. Jos noi pesät olisi jossain muualla niin mielelläni kiertäisin ja antaisin heille rauhan. Mutta se ei ole mahdollista kun ne on kirjaimellisesti ulko-oven yläpuolella. Neljäs kesä peräkkäin kun on tämä ongelma. Aiempina vuosina vain ollut pelkästään 1 pesä mitä varoa.

Kissa on piru. Olen nyt pari kertaa yllättänyt sen repimässä olohuoneen tapettia :( Makuuhuoneen tapetit on jo niin revityt että se on varmaan kyllästyny niihin. Olen yrittänyt pelastaa olohuoneen tapettia mutta saa nähdä miten käy.

Mun ruohonkasvatus (kissalle ;)) on menossa plörinäks. Yksi vaivainen ruohonkorsi on puskemassa läpi vaikka oli iso kasa siemeniä :P Toivottavasti nyt edes pari muutakin kasvais ;)





tiistai 7. kesäkuuta 2016

Varpaat

Varpaat voi onneks tänään paremmin kuin eilen. Vaikka varsinkin tuo yks on vielä kipeä mutta kun sitoo niin pystyin heittään tänään lenkin. Kissa selvästi aavistaa että mun varvas on kipeä koska se on ASTUNU SEN PÄÄLLE ainakin 50 kertaa :P


maanantai 6. kesäkuuta 2016

Epäonni

Miksi epäonni seuraa mua aina!!! Tänään päätin että laiskan viikonlopun jälkeen on pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä lenkille vaikka kuinka särkee päätä muuten menee koko painon pudotus taas päin mäntyä. Kävelin eteisessä ulko-ovelle päin. En huomannut pimeässä eteisessä kissaa. Ennen kuin astuin sen päälle ja  tein jättimäisen loikan eteenpäin ja löin oikean jalan varpaat täysillä makuuhuoneen oviaukon kulmaan. Pikkuvarvas ja 2 seuraavaa otti tällin. Pikkuvarpaalla sinänsä mitään väliä kun se on ollut tunnoton vuosia ja murtunut miljoonia kertoja. Keskimmäinen varvas on kipeä ja punainen. Mutta niiden välissä oleva varvas otti pahimman kontaktin. Verta lensi pikkasen lujaa sekä kynnestä että itse varpaasta. Nyt se on ihan musta ja helkkarin kipeä. Oli pakko teipata se viereiseen varpaaseen kiinni. Olen nyt antanut sille vähän kylmää ja pitänyt ylhäällä. Jotenkuten pystyy astuun mutta kipeä se on. Sen verran kipeä että lenkille lähtö jäi siihen x( x( Jotain pahaa olen tehnyt kun universumi näin koettelee AINA.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Pää

Kolmen päivän migreenikipuilu jatkuu eikä helpotu vaikka on ollut viileämpää ja pilvistä :( :( Olen ollut nyt pari päivää menemättä kunnon lenkille kun on niin kertakaikkisen mälsä ja väsynyt olo, ja voin jo tuntea kuinka ne pari tipahtanutta kiloa tulee takaisin :P Varsinkin kun tein vielä ruoaksi kanahampurilaisia xP
On todella hyviä kun laittaa leivänväliin kurkkumajoneesia, tomaattia, salaattia ja kanapihvejä :P Nam..


Kissalla (jonka 1-vuotissynttärit lähestyy) on nyt joku viidestoista uhmaikä menossa. Kaikkee täytyy maistaa ja purra. Siis ihan kaikkea. Kaikkia ruokia, tavaroita ja ihmisiä.. Mikään ei ole turvassa x( Sen lisäksi se sai eilen ensimmäiset palovammat. Olin keittiössä ja keitin munia. Otin levyn pois päältä ja siirsin kattilan. Mutta tietysti levy oli vielä kuuma. No kissa päätti mun selkäni takaa yhtäkkiä hypätä liedelle. Hyppäs samantien varmaan 4 metriä ilmaan ja lujaa pöydän alle. Mitään pahempia vammoja en käpälistä löytänyt. Toivottovasti otti edes opikseen :P

torstai 2. kesäkuuta 2016

Yliyritys

Olen aika ylpeä siitä miten olen jo pari viikkoa jaksanut pitää yllä lenkkeilyä. Mutta tänään ensimmäisen kerran meinasi tuo kuumuus tehdä tepposet. Lähdin kiertään vähän pitempää lenkkiä ja puolessa välissä tuli yhtäkkiä todella huono olo. Oksetti ja huohotti ja pyörrytti. Oli pakko mennä bussipysäkille istuun vähäksi aikaa. Onneksi jaksoin sitten vielä kotio. Mutta sain taas opetuksen ettei kannata helteellä ruveta ahnehtiin liikaa.
Vaikka mun lonkkani ei kauheasti tykkää lenkkeilystä, tai mistään muustakaan, niin muuten olen kyllä huomannut että toi liikkuminen on parantanut muuten oloa. Tuntuu että tasapaino olisi vähän parempi ja jalkoja jaksaa nostaa kunnolla. Vähän aika sitten mulla oli sellainen ongelma että meinasin lentää turvalleni jos piti kävellä rotvallinreunan tai puun juuren tms. yli kun jalat ei vain yksinkertaisesti noussu. Mutta tuntuu että nyt nousee taas vähän paremmin.

Muuten tää päivä on ollut ihan ok. Pitkästä aikaa heräsin hyväntuulisena kun näin Inkun kuoleman jälkeen ensimmäisen positiivisen Iines-unen. Tähän asti olen nähnyt 2-3 kamalaa Iines-painajaista viikossa. Mutta nyt näin sellaista unta jossa se tuli metsässä kun olin lenkillä niin tapaan mua. Ja se oli todella energinen ja iloinen ja hyvinvoiva. Ja laiha ;) Puhuinkin siinä unessa että on ihanaa nähdä se niin onnellisena. Sitten heräsin ja oli ensimmäistä kertaa pitkään aikaa hyvä herätä.


Eläinlääkäri: Koiranomistaja, tarkkaile lemmikkiäsi – 5 vinkkiä lämpöhalvauksen torjuntaan

http://www.iltasanomat.fi/lemmikit/art-2000001192108.html

Sarpanen kertoo, että mikäli koira läähättää kovasti ja väsähtää tai muita lämpöhalvauksen oireita ilmenee, löytyy ensiapua yleensä helposti.

1. Viilennä koiraasi haalealla vedellä

– Kun eläimen kropan kastelee karvan juurta myöten haalealle vedellä, niin hyvin tuuletetussa tilassa vesi lähtee haihtumaan. Se vie mukanaan lämpöä ja viilentää koiraa.

2. Vie varjoon

Koira kannattaa ehdottomasti siirtää varjoon suojaan auringonpaisteelta.

3. Tehosta tuulettimella

Aivan kuten ihmisillä, myös koirilla pieni tuulenvire helpottaa lämmössä. Läähättävälle koiralle kannattaa virittää tuuletin viilentämään.

4. Älä epäröi viedä eläinlääkäriin

Jos koira kuitenkin läähättää hurjasti ja sen lämpö on noussut yli 39,5 asteen asteen, tulee koiranomistajan ottaa välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin.

– Jokaisessa kunnassa toimii 24 tuntia vuorokaudessa päivystävä eläinlääkäri. Yhteydenotosta ei ole milloinkaan haittaa, vaan eläinlääkäriltä saa ohjeita ja neuvoja.

5. Ehdoton ei: älä jätä kuumaan autoon!

Sarpanen muistuttaa myös, ettei koiraa tule missään tapauksessa jättää kuumaan autoon ikkunat kiinni.

– Tämä ei ole mikään vitsi. Viime viikolla kaksi koiraa oli tulossa vastaanotolle, mutta ne kuolivat matkalla autoon.

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓