tiistai 24. heinäkuuta 2018

Nimipäivä :P Aika masentuneissa oloissa. Töissä on todella raskasta. Muutenkin helle vie kaikki voimat niin pahat säryt ja mätää vuotava reisi ei ainakaan nosta mielialaa. En ole vieläkään löytänyt mitään sidettä tms. joka pysyis tossa reidessä liikkuessa. Kiva vaihtaa 10 kertaa töissä housuja :P Ja heti töistä tultua pestä pyykkiä x(

Kirsi 

Kirsi on suomalainen naisen etunimi, joka esiintyy myös harvinaisena sukunimenä. Kirsin nimipäivää vietetään 24. heinäkuuta.
Nimi otettiin suomenkieliseen nimipäiväkalenteriin vuonna 1973. Vuoden 2012 loppuun mennessä nimi Kirsi on annettu noin 23010 naiselle ja ainakin kahdelle miehelle.

Nimenä Kirsi voi juontua monelta suunnalta. Se on yleinen lyhentymä Kristiinasta ja sitä voidaan käyttää myös Kirstin lempinimenä. Toisaalta nimi assosioituu vahvasti kirsikkaan eli "kirsimarjaan".
Nimipäiväkalenterissa Kirsiä, Kirstiä ja Kristiinaa juhlistetaan samana päivänä.

Varsinkin länsi- ja kaakkoismurteissa kirsi merkitsee routaa eli jäätynyttä maan pintaa. Joillakin läntisillä alueilla kirsi merkitsee keväistä kovaa hankea, jonka päällä voi kävellä. Idässä kirreksi kutsutaan myös suojalunta.

Kuuluisia Kirsejä:

Kirsi Alm-Siira, uutistoimittaja
Kirsi Boström, suunnistaja
Kirsi Kultalahti, eläinsuojeluaktivisti, kettutyttö
Kirsi Kunnas, kirjailija
Kirsi Piha, poliitikko
Kirsi Pyrhönen, malli
Kirsi Ranto, laulaja
Kirsi Salo, juontaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓