maanantai 27. helmikuuta 2017

Hammaslääkäri

Tänään oli taas yksi maailman pelottavimmista asioista. Eli hammaslääkäri. Ajattelin kyllä ensin että perun kun selän kivut niin kovat mutta päätin sitten kuitenkin mennä ja hyvä kun menin koska viimeset reiät saatiin korjattua. Nyt ei sitten tarvi mennä ennenkuin tulee tarkistukseen joskus kutsu.

Muuten talviloma on mennyt aika laimeissa merkeissä. Kipujen takia ei juurikaan mitään jaksa tehdä. No myönnetään etten varmaan sais mitään aikaiseksi ilman kipujakaan ;P
Sims 4:sta on tullut pelattua.
En ole mikään videopelien ystävä. Sims on ainoa peli mitä osaan pelata. Pelit ei vaan ole koskaan ollu mun juttu. Enkä oikeastaan Simsiäkään pelaa. Tykkään vaan rakentaa ja suunnitella siinä taloja :P :P Kun ei ole varaa omaa asuntoa sisustaa niin täytyy tähän purkaa luomisen tuskaa ;P
Huomaa vaan että lonkka ei taas tykkää yhtään kun istun enemmän kuin normaalisti.

Myös lukemisesta olen saanut taas kiinni. Kirjat onkin ollut lapsesta asti mun juttu. Kirjastossa joskus mulle naureskeltiinkin (hyvällä tavalla) kun lainailin niin hirveitä määriä kirjoja ja luin helposti kirjan per päivä. Tosin ne oli vähän ohuempia kirjoja tietysti kuin nuo mitä nyt luen. Mutta kyllä hyvänä päivänä tai kahtena saattaa Agatha Christien pokkari mennä. Olen vain lukenut (ja omistan) melkein kaikki AC:n kirjat ja täytyisi löytää muita kirjailijoita joiden tuotoksia rupeis lukeen :P Jos joku osaa ehdottaa niin mielelläni kuulisin.


torstai 23. helmikuuta 2017

Kipuja

Tänään pitkästä aikaa on ollut niin hirveät selän hermokivut että tipuin lattialle :( :( Vaikken ole kauheasti viitsinyt hehkuttaa (kun olen taikauskoinen) niin mulla on ollut selän kivut sen verran oireettomat joulun jälkeen että olen vähän uskaltanut ajatella että ehkä ne pullistumat olis ruvennu korjaantuun. Lonkan kivut kyllä on ollut ihan yhtä pahat kuin aina mutta on se jo iso helpotus kun edes yksi kipu helpottais.
Mutta tänään yhdestä virheliikkeestä alko taas hirveät hermokivut. Ei tarvinnu kuin kumartua ja nousta juuri niinkuin ei ergonomisesti saisi ja siitä lähti. Nyt on ollut ihan helvettiä tää päivä. Onneksi yksi päivä töitä ja sitten saa viikon levätä :P :P

maanantai 20. helmikuuta 2017

inhottava olo

Inhottava olo ollut koko päivän. Ja tarkoitan tällä kertaa henkisesti eikä fyysisesti. Vaikka on ollut ihan normaali maanantai-päivä ilman mitään yllätyksiä tai erikoisuuksia töissä tai muuallakaan niin koko päivän on ollut sellainen inhottava olo kuin kaikki olis jotenkin väärin tai jotain pahaa olis tapahtumassa :( :( Epämääräinen, voimakas ahdistus ilman mitään selvää syytä. Kai minä olen sekoamassa jälleen kerran ihan totaalisesti.

Tai sitten on traumoja siitä että kissa säikäyttelee mua taas öisin. "Saalistaa" kaikkea mahdollista pitkin kämppää; roskista hiuspampuloihin, ja rahtaa niitä sänkyyn. Sitten hyppää mun naaman päälle että herään katsoon hänen "lahjaansa". Ja tätä tapahtuu n. 8 kertaa yössä ja kun muutenkin nukun hyvällä säkällä sen 4-5 tuntia niin väsymyskin on kova.

lauantai 18. helmikuuta 2017

Kipeyttä

Flunssaa ja vatsatautia on edelleen. Ei tahdo varsinkaan ensimmäinen mennä millään ohi. Toivottavasti nyt kuitenkin sen verran viikonlopun aikana kohenis olo ettei tarttis aloittaa ens viikkoa saikulla.
Eilen oli tärkeä vuosipäivä. Tuli nimittäin vuosi siitä kun leuat katkaistiin ja siirreltiin. Vaikea uskoa että siitä koettelemuksesta on niin kauan. Ihan täysin en ole toipunut, osa leuasta on edelleen tunnoton ja esim. haukottelu sattuu vielä aina välillä mutta niiltä pahimmilta mahdollisilta vaurioilta kuitenkin säästyttiin. Muutenkin selvisin kohtalaisen helpolla. Ihan hirveät kivut oli vain silloin kun leukanivel tulehtu :P
Ja nyt on hoidot onnellisesti kokonaan takanapäin kun raudatkin on jo pois suusta :P Tosin öisin joudun vielä pitään levyä varmaan loppuiän mutta se on kaiken tän jälkeen hyvin pientä.

Kissalla on noin kahdeksastoista uhmaikä. Ihan mahdoton taas. Juoksee pitkin seiniä ja pöytiä, tiputtaa kaiken, leikkii paskallaan, saalistaa mun jalkoja ja käsiä jne. Välillä meinaa palaa kunnolla pinna. Viikonloppuisin aina vähän rauhoittuu mutta heti kun mun työt alkaa niin se alkaa oireileen :( Siitä se saa ihan hirveen hepulin kun rupean laittaan työkassia valmiiks.

Tänään sain vihdoin uuden pesukoneen kun vanha levis. Niin pääsee peseen pyykkiä. Kyllä eilen oli aika orpo olo kun on tottunut perjantaisin heittään työvaatteet koneeseen. Mutta hyvä että tänään sain koneen niin on maanantaina päälle pantavaa :P


torstai 16. helmikuuta 2017

Ruoka: Pinaatti-purjokeitto

Ensimmäinen ruoka joka on ainakin vielä pysynyt alhaalla :P Ja on muutenkin hyvää.

* purjosilppua
* 2 pussia pakastepinaattia
* 50g voita
* 1 litra maitoa
* 4 rkl vehnäjauhoja
* mausteita (suola, hyppysellinen sokeria, valkopippuria)

* keitettyjä kananmunia

- Sulata voi kattilassa. Lisää purjosilppu ja paistele kunnes pehmenee
- Lisää vehnäjauho ja sekoita mutta älä ruskista
- Lisää maito hiljalleen sekoitellen
- Keittele kunnes sakenee
- Lisää pinaatit ja mausteet ja anna kiehua vähän aikaa
- Nauti keitettyjen kananmunien kanssa :)

tiistai 14. helmikuuta 2017

Parasta ystävää ja urheaa suojelusenkeliä ikävä <3


MTV: Ärhäkkää norovirusta liikkeellä enemmän kuin viime vuonna – näin toimit, kun tauti iskee

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/arhakkaa-norovirusta-liikkeella-enemman-kuin-viime-vuonna-nain-toimit-kun-tauti-iskee/6309612

1. Kuinka kauan norovirustartunnan saaneen pitää olla töistä pois?
– Normaalisti voi palata töihin kun on vointi hyvä, eikä enää ole akuuttia ripuli-, oksennustautia. Sairastuneiden, elintarviketyössä olevien henkilöiden tulisi olla poissa työstä vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen.
– Virusta erittyy eniten ensimmäinen viikko sairastumisen jälkeen. Akuuttivaihe kestää yleensä 1-3 vuorokautta, mutta virusta kantava henkilö voi jatkaa tartuttamista useita viikkoja. Tässä muistettava tehostettu käsienpesu.
2. Miten kotona pitää siivota, jos perheessä on norovirusta? 
- Oksennus- ja ripulitahrat kannattaa pyyhkiä heti pois klooripitoisella puhdistusaineella ja muistaa hyvä käsien pesu saippualla ja lämpöisellä vedellä. Hyvä käsien kuivaus on myös tärkeää, joten kaikilla tulisi olla oma puhdas pyyhe, joka vaihdetaan säännöllisesti. Lakanat ja vuodevaatteet kannattaa myös laittaa saman tien pesuun likaannuttuaan. 
– Jos kodissa on kaksi vessaa, kannattaa terveiden käyttää eri vessaa kuin sairastuneen. Sairastuneen kannattaa vessassa koskea muun muassa vessan huuhtelunappulaan sekä vesihanaa kyynärpäällä, eikä käsillä, sillä käsissä virusta on eniten.
– Ruuan pitää tehdä joku muu henkilö kuin sairastunut henkilö, ettei virus joudu ruoka-aineisiin.
3. Pitääkö vessanpyttyä ja lavuaaria desinfioida koko ajan, kunnes tauti on ohi?
– Kosketuspinnat ja ovenkahvat kannattaa pyyhkiä sekä muistaa myös parantumisen jälkeen hyvä käsien pesu, sillä ulosteessa erittyy norovirusta vielä pari viikkoa.
4. Miten norovirusta voi itse estää ennakolta?
– Noroviruksen tärkein ehkäisy keino on käsienpesu ja vielä kerran käsienpesu huolellisesti saippualla 40 sekuntia, sormien välit ja kämmenselät sekä kuivaus käsipaperiin. Jos mahdollista kannattaa välttää vierailua, jos tiedossa on ollut norovirusta. Aina ei valitettavasti voi norovirukselta välttyä, sillä se tarttuu kovin helposti.
5. Mitä pitää tehdä, jos norovirus iskee?
– Norovirusinfektioon tehoavaa lääkehoitoa ei ole tarjolla. Yleensä sairaus on lievä ja paranee nopeasti. Terveelle ihmiselle tauti voi olla raju, mutta siitä usein tokenee nopeasti. Riskiryhmät kuten monisairaat, pikkulapset ja vanhukset sekä raskaana olevat voivat joskus saada hankalamman taudin, jolloin kannattaa käydä lääkärissä, jos vointi on huono.

Hyvää ystävänpäivää!

Täällä korjataan kissan tekemiä tuhoja flunssaisena ja mahataudissa.


lauantai 11. helmikuuta 2017

Mälsää

Erittäin väsynyt viikonloppu jälleen kerran. Se flunssa sitten todellakin iski :( :( :( En olis jaksanut enää kolmatta tanssia sen kanssa tänä talvena :P Kaksi ensimmäistä sentään selvisin ilman korvatulehdusta mutta nyt toinen korva humisee ja rahisee. Voi tietysti johtua poskionteloistakin. Mulla oli yhdessä vaiheessa harvinainen aikuisiän korvatulehdus kierre. Ja molemmissa korvissa on kuulon alenema. Toisessa pahempi. Mutta sille ei koskaan löytynyt kunnon syytä, eikä paljon kyllä TAYS:issa viitsitty tutkiakaan. Käytännössä vaan sanottiin että tule takas jos menee kuulo kokonaan :P Eli ihan samaa laulua laulo kun melkein kaikki lääkärit millä olen elämäni aikana käynyt. Hampaat/leuka taitaa olla ainoa vaiva/sairaus jossa on aloitettu hommat ja viety ne loppuun. Selkä, niska, polvi, nilkka, sappi, migreeni, masennus, päänahka, anemia..... kaikki muut roikkuu ilmassa vuodesta toiseen.

Elektroniikkakin kiukuttelee. Pesukone jätti taas pesuohjelman kesken ja nyt en saa luukkua auki x( Puhelin ylikuumenee ja varmaan räjähtää kohta. Tietokonekin menee välillä pimeeks. Astianpesukonekin pysähtyi taas pitkästä aikaa kesken ohjelman mutta onneksi pienellä putsauksella jatko loppuun.

Jotain positiivista jos yrittää miettiä niin olen laihtunut taas pari kiloa ja olen nyt laihimmillani sitten teini-iän. 16 vuotiaana alko lihominen ja siitä asti on menty ylöspäin mutta nyt viimein ollaan menty kohtalaisen lujaa alaspäin. Vielä on matkaa ihannepainoon mutta kyllä olo on jo nyt paljon parempi. Hauskojakin sattumuksia on ollut. Olen 8 vuotta pitänyt vaatekaapissa aivan ihania housuja jotka sain kaverilta mutta joihin en ole mahtunut koko tänä aikana. Tänään uskaltauduin kokeileen ja nyt ne valuu päältä :P :P Pitää varmaan lihottaa vähän takas. Tai kysyä mammalta voiko niitä pienentää.


perjantai 10. helmikuuta 2017

Musaa viikonlopulle










Sairautta

Olen onnellisesti päiväkoti työajoilta unohtanut nää sairaskierteet. Kaikki flunssat ja mahataudit tulee 10 kertaa. Nyt on tänään ollut sellainen olo että sekä flunssaa että mahatautia olis luvassa viikonlopun aikana :( Molempia on ollut töissä runsaasti. Toivottavasti ei tule ainakaan noro tai jouluna ollut influenssa. Ne on pahimmat.
Kivut on edelleen kovat mutta töissä ollut vähän helpompaa taas olla. Pakkaset sopii mun kropalle. Pidin myös muutaman päivän taukoa kipulääkkeistä niin nyt ne tehoaa taas vähän paremmin. Olen pystynyt jopa vähän taas joogaan ja venytteleen.

Kissa on taas ihan hirviö. Ei päästäis mua töihin ollenkaan ja kiipee kaikkialle. Tänään se tuli ryminällä alas kylppärin kaapin päältä. Ja veti mukanaan kaikki lavuaarin reunustan tavarat. Mukaanluettuna 30 euron naamarasvan x( Onneks ei ihan koko purkki menny hukkaan.

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Mustaherukka juustokakkupiirakka mikä lie

Viikonloppu meni taas ihan liian nopeasti ja tänään ollut kamala ahdistus kun huomenna pitäis taas mennä töihin eikä kivut ole helpottanut yhtään. Enkä saanut tänäkään viikonloppuna mitään aikaan. Piti jälleen kerran siivota ja joogata ja käydä kaverilla mutta mitään ei ole tullu tehtyä. No pyykki vuoren sain pestyä ja tänään tein extemporee omasta päästä juustokakun periaatteella "mitä-kaapista-sattuu-löytyyn". Oli kyllä yllättävän hyvää. Vähän helpotusta ahdistukseen. Vaikken mikään hirveä makean ystävä olekaan.

* Valmis kauramuropohja

* 1pkt Viola tuorejuusto (mustaherukka)
* 1rkl sitruunamehua
* 1dl tomusokeria
* 1tl vaniljasokeria
* 2.5 dl kuohukermaa

- Tee pohja ohjeen mukaan. (Laitoin irtopohjavuokaan).
- Sekoita keskenään muut täytteen ainekset paitsi kerma.
- Vatkaa kermaa ja sekoita muiden joukkoon.
- Levitä pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Päälle voisi ripotella vielä vaikka marjoja :P




Sunnuntai Taide

I do not own any of these pictures!!!







perjantai 3. helmikuuta 2017

Ruoka: MiFU tomaatti-kermakastikkeessa

Näyttää yrjölle mutta oli yllättävän hyvää. Söin riisin kanssa.

 * 1 sipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 tlk kuorittuja tomaatteja
* 1rs MiFU Intian Curry
* 1tl juustokuminaa
* 2dl ruokakermaa

- Pieni sipuli. Soseuta tomaatit.
- Kuullota sipuleita. Lisää MiFU ja paista kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon juustokumina.
- Lisää soseutetut tomaatit ja ruokakerma. Hauduta muutama minuutti.




torstai 2. helmikuuta 2017

Kipua

Erittäin rankka työviikko melkein takana. Yksi päivä jäljellä. Kivut lantiolla on todella kovat ja nukkuminen taas vaikeaa. Parin tunnin yöunilla menty taas :P :P

Myös kantapäät on taas kipeytyny niin että kävely kivuliasti. Kuivat ja halkeilleet jalkapohjat vaikka olen yrittänyt rasvata ja raspata :P Ostin nyt sitten kokeeksi tuollaiset kertakäyttöiset kosteuttavat sukat :D Olin aika ennakkoluuloinen mutta kaikkea täytyy kokeilla edes kerran.


Ainakin heti käytön jälkeen jalat oli kyllä pehmeät mutta en tiedä kuinka pitkään kestää vaikutus.

Kissakin on taas ruvennu "oireileen" mun töissä olosta. Se käy mun käteen kiinni aina kun kosken työkassiin. Ja jää naukuun perään kun lähden :(

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓