torstai 8. lokakuuta 2015

Fifirock: On hullua jättää narttukoira steriloimatta

Tästä lähtien leikkautan joka ikisen koirani/kissani sukupuoleen katsomatta. Tulen varmaan koko loppuikäni katumaan sitä etten Inkkua leikkauttanut silloin kun se tuli. Vaikka Inkun elämä olisi ilman kohtutulehdustakin todennäköisesti päättynyt pian niin aina sitä kuitenkin miettii.

http://fifirock.com/2015/10/07/on-hullua-jattaa-narttukoira-steriloimatta/

Nartun sterilaatiolla on vain suotuisia vaikutuksia lemmikin terveyteen. Se tuo mukanaan kiistattomia ja huomattavia terveydellisiä etuja. Voi sanoa, että on hullua jättää narttu steriloimatta.
  • Sterilointi suojaa vakavilta sairauksilta ja vähentää huomattavasti riskiä sairastua nisä-, kohtu- ja munasarjasyöpään
  • Aikainen sterilaatio ehkäisee nisäkasvainten muodostumista
  • Steriloitu koira ei sairastu kohtutulehdukseen, jonka seurauksena kehittyvä märkäkohtu on jopa koiran henkeä uhkaava sairaus.
  • Tutkimusten mukaan jopa joka neljäs narttu sairastuu elämänsä aikana kohtutulehdukseen! Vältä tuo kivulias, kohtalokas ja nopeasti etenevä sairaus, ja leikkauta lemmikkisi.
  • Steriloitu koira välttyy valeraskauksilta. Joidenkin nartunomistajien mielestä on söpöä, kun koira valeraskauden puuskassa keräilee lattioilla pyörivät sukat, lelut ja pallot ja hoivaa niitä kuin pentuja konsanaan. Joskus käytös saattaa yltyä aggressiiviseksikin. Tilanne on huvittava vain omistajalle; nartulle valeraskaustila on stressaava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓