sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Pipi

Eilisistä sukujuhlista selvitty hengissä. Monet ihmetteli minkä takia en istunut juuri ollenkaan ja kävelin edestakasin mutta muuten pääsin aika helpolla. Vain pari ihmistä rupesi kyseleen leikkauksesta. Hermokivut on kyllä tänään ihan huipussaan kun menin idiootti laittaan korolliset kengät juhliin. Ei tykänny selkä, ei lonkka eikä nilkka :P :P Lääkäri on kyllä jo monta kertaa kieltänyt korkokengät mutta sitä tulee toteltua yhtä hyvin kuin oikojan langettamaa sokerikieltoa ;P

Limapussintulehdus on taas aiheuttanut mukavan turvotuksen. En ymmärrä miksi se koko ajan uusiutuu. Tämän paikan limapussintulehduksen (Bursiitin) ei pitäisi olla muutenkaan mikään kamalan yleinen.


Tän linkin takaa löytyy aiheesta englanniksi, suomeksi ei edes löydy oikeastaan tietoa eikä lääkäreistäkään ole kamalasti hyötyä: http://www.epainassist.com/sports-injuries/pelvic-groin-buttock-pain/ischiogluteal-bursitis

Pääpiirteissään tuolla mainitaan että altistavia tekijöitä ovat erityisesti runsas istuminen (erityisesti kovilla alustoilla) ja iskuja aiheuttavat liikkeet kuten hyppiminen, potkiminen ja juokseminen. Noista mikään ei päde muhun kun en mitään niistä pysty tekeen.

Muita mahdollisia, mutta harvinaisempia, aiheuttajia ovat mm. liiallinen tai vääränlainen liikkuminen, huono ryhti, jäykät nivelen lantiossa, reiden lihasten heikkous, krooninen kihti tai iskiaskivut, puristuksessa olevat hermot ja eri-pari jalat. Nämä sopii mun tilanteeseen paremmin. 

Oireiksi kuvaillaan mm. istuinkyhmyn kivut, kivut jalkaa suoristaessa ja polvea koukistaessa, istuminen pahentaa kipua ja kipu istuinkyhmyä ja reiden lihaksia koskettaessa.
Sekä tietysti pahassa tilanteessa, kuten mulla, selvästi tuntuva kuuma patti :P

Hoidoksi ehdotetaan lepoa, kylmää ja kortisonia, jotka mulla ei auta kuin hetkellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓