sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Suu kipeä

Kivut ei ole mitään uutta, mutta uusia kipualueita on aina kiva saada (<-- sarkasmia). Olin aiemmin viikolla hammaslääkärillä jossa tehtiin leikkausta varten kunnon "suuremontti". Poistettiin hirveät määrät hammaskiveä, puhdistettiin hampaat oikein perusteellisesti ja laitettiin ikeniin jotain ainetta jonka pitäisi hoitaa ja ehkäistä ientulehdusta. En tiedä mitä kaikkea muuta teki mutta kun 2 tunnin operaation jälkeen katsoin peiliin niin puoli naamaa oli veressä. Ja nyt on siitä lähtien ollut suu ihan helkkarin kipeä. Hampaita ei pysty peseen muuta kuin ihan hiljaa, yhtään painamatta, pehmeällä harjalla. Ja silti sattuu. Ei voi edes ajatella sähköhammasharjaa. Ja pureskelu on yhtä tuskaa, samoin kuin kyllä juominenkin. On hieman ikenet ja limakalvot ärtyneet :P Mutta kai se on pakko kestää kun on toivoa että tämä suu-/leukaremontti lähenis loppusuoraa. Ja nämä kivut ovat varmasti hyvin pieniä verrattuna siihen mitä on leikkauksen jälkeen edessä :( :(

Sappea on taas poltellu myöskin enkä tiedä miksi kun en ole syönyt mitään erityistä. Kai se on stressiä. Selän kivut on ennallaan eli kovat.

Malachilla on energiaa. Siis todella hurjasti. Kaiken pahan tekee eikä ole toivoakaan että tottelis yhtään. Mutta on se silti ihana.
Ollaan nyt opeteltu pitään pantaa. Jos vaikka jossain vaiheessa saisi sille valjaat ja vietyä sen ulos. Mutta aloitetaan pienen askelin eli pannalla. Ei tykkää kun pannan laittaa päälle. Mutta antaa olla niin kauan kuin sille antaa muuta ajateltavaa eli joko leikkiä tai ruokaa. Mutta kyllä se sitten hyvin motivoituneesti repii sen pois :P Matoja ei ole enää tullut ulos mitään kautta. Joten voi varmaan ruveta pikkuhiljaa suunnitteleen rokotusta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓