torstai 3. maaliskuuta 2016

2 viikkoa

2 viikkoa leikkauksesta ja kävin tänään puhdistuttamassa suun polilla. Kun ylähampaiden pesu on mahdotonta tuon muovisplintin takia. Oli kyllä ihana tunne kun oli edes hetken suu puhdas. Mutta tietysti nyt kun olen syönyt niin on taas täynnä ruokaa jokapuolelta.
Suu kuitenkin paranee edelleen hyvin. Osa tikeistä ei ole sulanu pois mutta ne otetaan pois ensi viikon käynnillä jos ei siihen mennessä katoa.
Suun sain auki kohtalaisen hyvin eikä kauheasti sattunut vaikka jouduin pitään melkein puoli tuntia auki kun hoitaja pesi suuta. Mutta nyt taas illalla on ruvennu vähän nivelten kohdalta särkeen. Mutta aina kun on näitä jumpan jälkeisiä särkyjä niin yritän ajatella kuinka pahoja kipuja voisi olla ottaen huomioon millainen leikkaus on tehty. Ja yritän olla onnellinen että on vain tuollaisia lyhytkestoisia särkyjä. En ole enää ottanut edes buranaa kun olen huomannut että säryt menee kyllä itsekseen ohi kun lepuutan suuta vähän aikaa.

Lonkka onkin sitten toinen juttu. Se vihoittelee taas erittäin pahoin. Se ei tykkää tästä kuntoilukiellosta. En saisi vielä muuta kuin tehdä rauhallisia kävelylenkkejä ja vähän kevyttä joogaa. Ja olenkin niitä tehnyt. Olen myös yrittänyt seistä ja kävellä mahdollisimman paljon tässä kotosalla ettei kuluis pitkiä aikoja istuen tai maaten. Mutta lonkka ei tykkää silti. Autossa istuminen on sille kaikkein pahinta myrkkyä.

Katselin tänään myös ennen ja jälkeen leikkauksen otettuja profiilikuvia itsestäni. Harmittaa etten itse ottanut ennen leikkausta kunnon kuvia itsestäni (en kuvaile muutenkaan itseäni enkä tykkää että mua kuvataan). Olisi ollut kiva kotonakin vertailla. Jos jollain on musta hyviä kuvia joko suoraan pään edestä tai sivusta niin näkisin mielelläni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓