tiistai 1. lokakuuta 2013

Kannattaa lukea!

http://www.hs.fi/elama/a1376961944784?jako=34e4b2e728aac1317a03868e5df9b1eb&ref=fb-share
Hyvä artikkeli köyhyydestä. Kannattaa lukea.

"Tukia saadakseen pitää täyttää monenmoisia ehtoja. Epäluuloinen isoveli valvoo, ettei kukaan vain huvin vuoksi ole köyhä. Aivan kuin todella joku vasiten haluaisi elää kädestä suuhun ja häntä on siksi kiusattava karensseilla ja kyttäämisellä.
Yritin maksaa köyhältä kaverilta vippaamani rovon laittamalla rahan hänen pankkitililleen. Ystävä katsoi minua kuin vähämielistä. Hänen pankkitilinsähän on sosiaalitoimen herpaantumattomassa tarkastelussa."

"En usko, että ihmisen elämänusko kasvaa siitä, että häntä pompotellaan, häneen suhtaudutaan kuin lapseen, häntä simputetaan. Minulla kasvaisi siitä vain uhma ja uho, jotka voivat olla myös itsetuhoisia."

"On hyvä inhota köyhyyttä, niin köyhätkin tekevät. Mutta köyhiä ei pidä inhota. Ei ole reilua ajatella, että köyhien pitäisi päivittäisen ruokansa eteen mennä tekemään töitä ilman asiallista palkkaa, kuten vaikkapa keskustan Riikka Pakarinen haluaisi heidän tekevän.
Jos on oikeasti tarjota köyhälle töitä, siitä pitää maksaa oikeaa rahaa, eikä tukea, jolla varmistetaan ihmisen köyhyys."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓