perjantai 27. syyskuuta 2013

Lihaperunasoselaatikko ja paistettu ruusukaali

Perunasose:
   * n. 15 perunaa
   * 3 dl maitoa
   * suolaa, voita, ruohosipulisilppua

Lihaseos:
   * 400g jauhelihaa
   * 1dl sipulikuutioita
   * 2 tl pizzamaustetta
   * Suolaa

-   Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta margariini- tai voinokareella ja ruohosipulilla. Lisää halutessasi suolaa.

-  Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pizzamausteella ja halutessasi suolalla.

-  Voitele iso uunivuoka. Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Ruusukaali:
- Paista ruusukaaleja paistinpannulla voissa kunnes pehmenee ja mausta suolalla & pippurilla.  Voi myös höyryttää jos ei halua paistaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓