perjantai 6. syyskuuta 2013

Muna-riisipasteija

* lehti-/voitaikinalevyjä

täyte:
* kananmunia
* riisiä
* creme fraichea
* mustapippuri & suolaa


Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita joukkoon nokare voita ja siirrä syrjään jäähtymään.
Keitä 4 kananmunaa, mutta jätä hieman löysiksi. Mäskää haarukalla.
Sekoita astiassa creme fraiche, yksi raaka kananmuna ja mustapippuri + aromimauste.
Lisää joukkoon jäähtynyt riisi ja keitetyt kanamunat silppuna. Sekoita massa hyvin.
Älä puolita lehtitaikinalevyjä, yhden pasteijan saat yhdestä pitkästä taikinalevystä. Laita täytettä reilusti taikinalevylle, niin että n. 1/3 jää paljaaksi. Pyöritä varovasti rullalle, että alle jää paljas taikinakerros. Pistele tai tee viillot pasteijan päälle ja voitele joko kananmunalla tai maidolla.
Uuni n. 225 C ja paista alatasolla, kunnes kohonneet ja kauniin kullanruskeita. n. 15+min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓