sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Erikoislääkäri: Raju muutos ihmisten ruokavaliossa aiheuttaa kipua – Näin korjaat

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/70479-erikoislaakari-nailla-ruuilla-voit-vahentaa-kipulaakkeiden-kayttoa#.U8DrgqBYcH-.facebook

Ihan hyvä artikkeli vaikken missään nimessä usko että esim. itse pystyisin kokonaan kipulääkkeitä jättämään pelkästään ruokavalioo muuttamalla.

 
"Tärkeää on kasvisten monipuolinen syöminen. Kasvisten yhteydessä olisi syytä nauttia oliivi- ja rypsiöljyä, jotta saadaan enemmän omega-3-rasvahappoja ja rasvaliukoiset vitamiinit imeytyisivät. Kasvisten pitäisi olla monivärisiä, jotta niistä saa erilaisia vitamiineja. Lisäksi pitäisi syödä siemeniä ja pähkinöitä. Lihan pitäisi olla valkoista, esimerkiksi kalkkunaa. Hapanmaitotuotteita pitäisi syödä neljä kertaa päivässä. Ravitsemuksen pitäisi olla myös rauta- ja D-vitamiinipitoista. Rasvaista kalaa pitäisi syödä kahdesta kolmeen kertaa viikossa.

Lindfors on analysoinut 400 kipupotilaan veren ravitsemustasoja, ja teettänyt heillä ruokapäiväkirjoja, ja huomannut, että kipupotilailla on usein B- ja D-vitamiinin puutosta.

–Monilla ei ole varaa ostaa terveellisintä ruokaa, hän toteaa. 

Hän pitää ”pöyristyttävänä”, että terveelliset ruuat kuten kasvikset maksavat Suomessa niin paljon. Hänen mielestään epäterveellisiä ruokia tulisi verottaa rankemmin ja terveellisiä ruokia kevyemmin, jotta ihmisillä olisi enemmän mahdollisuuksia panostaa terveyteensä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓