torstai 10. heinäkuuta 2014

Salaattiallergia??

En ole koskaan elämäni aikana kuullut että kukaan kärsisi salaattiallergiasta tai yliherkkyydestä tai elimistön kyvyttömyydestä muuten sulattaa salaattia. Mutta itselläni joudun nyt melkein sen diagnosoimaan.
Olen jo pitkään miettinyt noita epämääräisiä vatsanpoltto/ripuli kohtauksia syömisen jälkeen. Ensin kokeilin tietysti jättää pois noita "pääruoka-aineita" kuten peruna, riisi, vehnä, kana jne. Mutta tilanne ei muuttunut yhdenkään poisjätöstä. Sitten tajusin että syön aina ruoan kanssa salaattia että jos joku niistä aiheuttais. Ensin jätin maissit ja sipulit ja paprikat. Sitten tomaatit, kurkut jne. Vasta viimeisenä tuli mieleen salaatinlehdet. Ja siitähän se syyllinen löyty. Ja sekä jääsalaatti että lehtisalaatti aiheuttaa hirveän vatsanpolton. Nyt olen ollu viikon syömättä mitään salaatinlehtiä ja muuten syönyt mitä aina ennenkin eikä ole  tullut mitään vatsaoireita paitsi vähän närästystä mutta se johtunee taas muista asioista.
Eli kai se on sitten hyväksyttävä tuo tutkimustulos ;) En kyllä muista että koskaan aikaisemmin elämässä olisi tullut oireita. Ja luulis että jos suolistossa olis jotain sulatusvaikeuksia niin muutkin kasvikset ja esim. maissi aiheuttais jotain mutta ei mikään muu kuin salaatinlehdet. Onneks ei ole mikään himo sitä kohtaan eli ei tarvi itkeä vaikken koskaan enää sitä söisi.


2 kommenttia:

  1. en sit voi sulle tuoda lehtisalaattia kun et voi syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voinhan mä kokeilla jos sun luomusalaattis sulais paremmin ;) ja iines joka tapauksessa syö.. ainakin nyt kun on lihonut taas 2 kiloa...

      Poista

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓