keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Hitaan hoidon seuraukset järkyttävät - blogi vaatii muutosta

http://www.iltalehti.fi/terveys/2014070218456664_tr.shtml
http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi/

Älä sairastu vakavasti Suomessa -blogi kerää tarinoita suomalaisten kokemista hoitovirheistä.

Kun Wilhelmiina Halme sai vuonna 2008 selkävamman, häntä myöhemmin uhkasi neliraajahalvaus. Odottaessaan jatkohoitoa hänen tilansa eteni hätätapaukseksi ja edessä oli kaularankaleikkaus. Mika Tättäläinen vammautui 33-vuotiaana kuntosalilla jalkakyykyssä, josta hän sai vaikean niska- ja selkävamman sekä menetti työkykynsä.
- Jos olisin saanut asiantuntevaa hoitoa, olisin todennäköisesti selvinnyt muutaman kuukauden sairaslomalla. Tiettyjen lääkärien ammattitaidottomuuden vuoksi olen edelleen 15 vuotta myöhemmin työkyvytön, Tättäläinen toteaa.
Työkyvyttömyyseläkkeellä olevat Halme ja Tättäläinen bloggaavat aktiivisesti; Halme sisustuksesta ja Tättäläinen teknologiasta. Alkuvuodesta he keskustelivat sairauskokemuksistaan vertaistukipalstalla, jolloin he saivat idean perustaa Älä sairastu vakavasti Suomessa -blogin, jonka tehtävä on jakaa ja dokumentoida tarinoita hoitovirheistä. Huhtikuun jälkeen blogiin on kirjoittanut noin 30 kohtalon toveria, jotka ovat ottaneet ylläpitäjiin yhteyttä vertaistukiryhmien kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓