torstai 18. syyskuuta 2014

Ruoka: Erittäin hyvä spagetti-kinkkupaistos ja salaatti

Olen viimein saanut taas salaatin takaisin ruokavalioon. Lähikauppaan tuli jo jokin aika sitten salaattibaari josta voi siis itse koota haluamansa salaattiainekset. Ja jostain syystä pystyn syömään salaattia jonka olen koonnut noista salaattibaarin aineksista. Mutta kun ostan ainekset erikseen ja pilkon itse niin maha menee sekaisin. En tiedä miksi :P

Spagetti-kinkkupaistos

* 350g spagettia
* 1l vettä
* 2 lihaliemikuutiota

* 1 sipuli hienonnettuna
* 300g kinkkua suikaleina
* ½dl tuoretta persiljaa
* suolaa, pippuria

* 3rkl voita
* ½dl vehnäjauhoja
* 4dl spagetinkeitinlientä
* 2dl kermaa
* 100g emmentaljuustoraastetta
* 1tl mustapippuria
* 1 kananmuna

- Keitä spagettia lihaliemessä 6 minuuttia ja valuta lihaliemi talteen siivilän läpi. Kaada spagetti voideltuun uunivuokaan.

- Kuullota sipulia pannulla. Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet ja mausta seos persiljalla sekä tarpeen ja maun mukaan suolalla ja pippurilla.

- Kuumenna voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kiehauta seos. Lisää 4dl keitinlientä ja kerma koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta noin 5 minuutin ajan.

- Ota kattila pois liedeltä. Lisää juustoraaste, mustapippuri ja muna. Kaada kastike muiden aineiden päälle vuokaan ja sekoita niin, että kastiketta valuu paistoksen sisäänkin. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓