keskiviikko 10. syyskuuta 2014

SIMS 4: Ensimmäiset arviot

Olen nyt pelannut uutta Sims 4:sta eilen ja tänään. Tiesin jo etukäteen että arviot ovat olleet lähinnä murskaavat, mutta niin oli 3:sakin ja pidin siitä silti. Ikävä kyllä tän pelin kohdalla nuo negatiiviset arviot ovat osittain hyvin oikeutettuja.
Ekan pelikerran jälkeen olin melkein valmis heittään pelin jorpakkoon ja asentaan 3:sen takas. Onneksi kuitenkin päätin antaa pelille vielä toisen mahdollisuuden ja pelasin sitä eilisillan. Löysin pelistä paljon negatiivista, mutta myös positiivista. Toivon, että lisäosat tuovat peliin enemmän sisältöä, vaikka periaatteessa peruspelin pitäisi riittää mielenkiintoiseen pelikokemukseen. Mutta Sims on aina ollut hyvin voimakkaasti lisäosiin nojaava peli.

Aloitan nyt kuitenkin pelin positiivisista asioista. On hyvä muistaa että nämä ovat vasta ensiarvioita koska en ole läheskään kaikkia pelitoimintoja yms. ehtinyt vielä kokeilemaan.
positiiviset: Grafiikat ovat upeita. Joidenkin mukaan liian sarjakuvamaisia mutta minä tykkään :) Simin ja talon luontitoiminnot ovat parempia. Vaihtoehtoja esim. hiuksiin, vaatteisiin, huonekaluihin on vielä vähän, mutta näitäkin yleensä tulee lisää vasta lisäosissa. Rakentaminen ja simin luonti on helpompaa ja monipuolisempaa.
Simit ovat myös realistisempia koska heillä tuntuu olevan enemmän "tunnetiloja", ilmeitä jne. Jopa kävelytyylejä on erilaisia. Kaikenkaikkiaan simit ovat paljon.... persoonaallisempia.
Minun matalatehoisella koneellani peli on pyörinyt ainakin vielä ongelmitta ja tilttaamatta.
Kaikkein mahtavin asia Sims 4:sessa minun mielestäni on se, että nyt simit pystyvät tekemään useita asioita yhtä aikaa. En ole kaikkea vielä nähnyt mutta oma simini pystyi esim. lukemaan kirjaa ja tekemään ruokaa yhtä aikaa. Simi pystyy myös keskustelemaan useamman simin kanssa yhtä aikaa ja tekemään toimintoja samalla kun puhuu muiden simien kanssa.
Tämä uusi "matkustus"toiminto eli siirtyminen paikasta toiseen menee ikävä kyllä pääasiassa negatiiviselle puolella, mutta jos jotain positiivista haluaa etsiä niin Simi ei enää kuluta puolta päivää mennessään yhteisötontille............

(negatiiviset) ... ikävä kyllä simeillä ei enää ole yhteisötontteja mihin mennä. Lukuunottamatta puistoa, baaria ja kuntosalia. Koulua, työpaikkoja, kaupungintaloa, kauppoja, hautuumaata yms. ei enää ole. Simi vain katoaa mennessään töihin tai kouluun. Autoja ei myöskään ole. Käytännössä simi asuu yhteisössä johon kuuluu 2-5 taloutta, tai yhteisötonttia. Tällä alueella Simi voi liikkua melko vapaasti. Muille alueille mentäessä tulee latausikkuna jonka jälkeen Simi siirtyy halutulle alueelle. Vaikka toisinaan oli v-mäistä odottaa Simi ajamista tai kävelyä tontilta toiselle Sims 3:ssa niin kyllä silti pidin paljon, paljon enemmän avoimesta maailmasta. Toivon että lisäosat tuovat edes lisää yhteisötontteja tai mahdollisuuksia vaikuttaa myös Simin työelämään. Muuten peli jää todella tylsäksi. Tähän suljettuun maailmaan voisin vielä jotenkuten tottua jos olisi paikkoja mihin mennä.
Paljon muitakin olennaisia asioita puuttuu.
Taaperoita ei ole ollenkaan vaan vauvasta tulee suoraan lapsi. Mikä on mälsää koska taaperot oli melkein suloisin ikä. Käveleen, puhumaan yms. opettaminen jne. Toivottavasti tämä ikäryhmä tulee takaisin lisäosassa.
Uima-altaita ei ole. Moni on tästä valittanut. Minua ei haittaa.
Latausajat tontilta toiselle vaihtelevat 30 sekunnista yli minuuttiin.
Suljettua maailmaa lukuunottamatta peli voisi olla hyvä, mutta tyhjä. En sanoisi niinkään että peli on huono vaan ennemminkin keskeneräinen. Peruspeli oli Sims 3:sessakin tyhjähkö mutta silti pelkkää peruspeliäkin jaksoi pelata. Tässä Sims 4:sessa on hyvin vähän mielenkiintoista tehtävää. Ja on mielestäni epäreilua rahastusta jättää kaikki pelisisältö maksullisten lisäosien varaan. :(

Kirjoitan lisää kun olen taas tutustunut peliin vähän enemmän.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓