torstai 27. kesäkuuta 2013

Om

Joku kysyi minulta että mitä tuo blogin yläreunan kuvassa oleva merkki tarkoittaa. 
Kyseinen merkki on Om-tavu. Se löytyy minulta myös tatuointina ranteesta :)

Om   (myös Aum tai Ohm) on tavu buddalaisuudessa ja hindulaisuudessa, symboloiden universumia.

Symboli sisältää kolme kaarta, yhden puoliympyrän ja pisteen:
alempi kaari tarkoittaa hereillä olevaa olotilaa, ylempi kaari tarkoittaa syvää unta, oikeanpuoleinen kaari (joka sijaitsee ylemmän ja alemman kaaren välissä) tarkoittaa unenomaista olotilaa. Nämä kolme olotilaa edustavat yksilön tajuntaa tai tietoisuutta, näin ollen edustaen kokonaisuudessa kaikki yksilön kehon olotilat. Piste edustaa kokonaisuutta, valaisten kaikki kolme olotilaa. Puoliympyrä symboloi Mayaa, joka erottaa pisteen kolmesta kaaresta. Puoliympyrä on avoin yläpuolelta, joka tarkoittaa että täydellisyys on ääretöntä eikä Mayalla (harhakuvana) ole siihen vaikutusta. Maya vaikuttaa ainoastaan näkyviin ilmiöihin.

Om, jossain osissa Intiaa, tarkoittaa myös elämän kiertokulkua. A tarkoittaa 'Akaraa' (mies), U 'Ukaraa' (nainen) ja M puolestaan 'Makaraa' (kahden edellisen liitossa luotua uutta elämää kohdussa).

 OM-tavun ajatellaan olevan myös hyvin terapeuttinen äänne. 

Om on myös osa buddhan tunnetuinta mantraa; Om Mani Padme Hum. 
Mantran tarkoitus vaihtelee käyttäjittäin. Mantran eräs tulkinta on se, että sillä ei ole reaalista merkitystä, vaan se on äänteiden muodostama sarja, jonka vaikutus sijaitsee sen tarkoituksen ulkopuolella. Usein mantra käännetään englanniksi "Hail, the jewel in the lotus," (suomeksi "Terve, jalokivi lotuksessa".)

Om Mani Padme Hum

Om

Ranteeni Om

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓