lauantai 22. kesäkuuta 2013

Välikuolema, Homeopatiaa ja Juhannuskuulumiset

 Melkein selvitty eilisestä hengissä ;) ainakin yksi meistä. Kaksi kuorsaa vielä sängyssä. En tiedä ketkä. ;)

Aamun aihe; Homeopatia. Homeopatiaan tutustuin laajasti suorittaessani eläin-naturopaatin tutkintoa johon kuului tärkeänä osana homeopaattiset lääkkeet. Nykyisin niitä tulee käytettyä enää harvoin, vaikka niiden tehosta olen täysin vakuuttunut. Tässä hieman perustietoa niille, jotka eivät tunne homeopatiaa:

* Homeopaattiset lääkkeet voivat olla tabletteja, rakeita tai nestettä. Ne valmistetaan monista eri aineista, kuten kasveista, mineraaleista, mehiläisistä, alkuaineista, jopa suklaasta.

* Homeopatialla voidaan hoitaa samoja vaivoja kuin koululääketieteelläkin.

* Homeopatia on kokonaisvaltaista, lempeää lääketiedettä, jonka tavoitteena on vahvistaa potilaan omaa elinvoimaa ja siten auttaa potilasta parantumaan.

* Homeopatia hoitaa kaikkia potilaita yksilöinä, vaikka heillä olisi samanniminen vaiva. Eri ihmiset voivat siis saada samaan lääketieteelliseen vaivaan eri lääkkeet.


Syy siihen miksi tänään nostan homeopatian tapetille, on se että ehkä tärkein opetus minkä homeopatiaa opetellessa sain oli, että Nux Vomica niminen homeopaattinen lääke on ihmeaine krapulaan :D

Aineen annostelu kannattaa tosin aloittaa jo ennen juomista ja sitten jatkaa krapula-aamuun asti :) Ja sen teho on kyllä uskomaton. Onneksi sitä sattui olemaan kaapissa.


Myös joogasta löytyy liikkeitä, jotka saattavat helpottaa krapulan oireita nopeuttamalla myrkkyjen poistumista kehosta :)Tässä niistä joitakin. Joitain liikkeitä ei kuitenkaan kannata tehdä jos krapulaan liittyy voimakas pahoinvointi, vaikka oksentamallakin osan myrkyistä saa tietysti poistumaan. Mutta ehkä kannattaa kuitenkin jättää liikunta siinä tapauksessa väliin.






















Eilinen juhannusaatto itsessään siis meni  hyvin :) Ruoka oli hyvää, juoma oli hyvää ja elokuvat oli hyviä. Katseltiin kaikki 4 Pirates of the Caribbean-leffaa sekä kaikki 3 Men In Black-leffaa :)
Ystäväni (joka on kokki) teki minulle ekan kerran kasvisruokaa ja täytyy sanoa, että kyllä kokki on aina kokki. Oli siis todella hyvää linssikeittoa :) 


Nam.. Juhannuskeitto :) Oli oikeasti todella mielettömän hyvää vaikka näyttää yrjölle.











 Tässä vielä lopuksi se lupaamani kuva juhannusmekostani :)

3 kommenttia:

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓