tiistai 28. tammikuuta 2014

Ruoka: Minttusuklaajuustokakku (ilman liivatetta)

Suskulla on huomenna synttärit ja hän tilasi multa minttusuklaajuustokakun koska hän on viherpiipertäjä ja minä teen juustokakut ilman liivatetta. Onneksi hän käyttää kuitenkin maitotuotteita. On mulla jossain resepti täysin vegaaniseenkin versioon. Täytyy joskus laittaa.
On pitkä aika kun olen viimeksi tehnyt juustokakkua eikä tästä mikään järin kaunis tullut mutta toivottavasti maku on kohdallaan ja kakku pysyy koossa huomenna kun otan laidat pois :P

Pohja:
* 350g minttudominokeksejä
* 50g voita/margariinia

Täyte:
* 4rkl agar agaria
* n. 1dl vettä
* 10 kpl pätkiksiä
* 200g maustamatonta tuorejuustoa
* 2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
* 0,5 dl kuumaa kahvia

- Murenna keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Laita irtovuoan pohjalle leivinpaperia ja painele sen päälle keksiseos tasaiseksi.

- Laita agar agarit ja vesi kattilaan. Kiehauta kunnes vesi on imeytynyt agar hiutaleisiin. Sekoita joukkoon kuuma kahvi.

- Hienonna pätkikset ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vielä agar agar seos.

- Levitä täyte pohjan päälle (halutessasi voit koristella vaikka marianne crushilla) ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten vaikka seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓