Jauhelihakastike:
- 400 g jauhelihaa
- 3 kynttä valkosipulia
- 3 kpl sipuleja
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 3 rkl tomaattisosetta
- 2 kpl lihaliemikuutioita
- mustapippuria
- Oreganoa
- 5 rkl voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 9 dl maitoa
- 200 g juustoraastetta
- muskottia
- suolaa
- Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
- Lisää tomaattimurska ja mausteet
- Hauduta 15 minuuttia
Juustokastike
- Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
- Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen
- Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet (mustapippuri, suola ja muskotti) ja juustoraasteesta 2/3 maitoon
Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.
Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti