perjantai 31. tammikuuta 2014

Ruoka: Lasagne

* Lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 3 kpl sipuleja
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 kpl lihaliemikuutioita
  • mustapippuria
  • Oreganoa
 Juustokastike:
  • 5 rkl voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 9 dl maitoa
  • 200 g juustoraastetta
  • muskottia
  • suolaa
Jauhelihakastike:

- Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
- Lisää tomaattimurska ja mausteet
- Hauduta 15 minuuttia



Juustokastike

- Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
- Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen
- Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet (mustapippuri, suola ja muskotti) ja juustoraasteesta 2/3 maitoon

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.
Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Kesä alkaa oleen lusittu, mikä sopii mulle vallan mainiosti. Syksy on suosikki vuodenaika 💓💓💓